Kasvispata uunissa valmistuu lähes itsekseen

post thumb
Ruokaideat
kirjoittanut Sanna/ 19 Nov 2021

Kasvispata uunissa valmistuu lähes itsekseen

Jos kaipaa arkiruoanlaittoon helpotusta, niin uuniruoat ovat yksi ratkaisu tähän. Parhaimmillaan ne valmistuvat uunissa lähes itsekseen ja vapauttavat ruoanlaittajan kädet muihin askareisiin. Kasvispata uunissa on helppo arkiruoka, mutta sopii myös juhlavampiin tilanteisiin. Vaihtelua ruokaan saa kätevästi vaihtamalla raaka-aineita ja maustamalla ruoan uudella tavalla. Uunissa valmistettavat pataruoat taipuvat niin kasvissyöjän, vegaanin kuin sekasyöjänkin ruokavalioihin. Myös ruokailijoiden allergiat ja erilaiset mieltymykset tai inhokit on helppo ottaa huomioon.

Kasvispata uunissa täynnä Intian makuja

Ohjeesta tulee neljä annosta. Tarvitset 2 tl jeeraa, 2 tl garam masalaa, 2-4 valkosipulin kynttä, 1 rkl jauhettua inkivääriä, 1 chilipaprika (tulisuus maun mukaan), 2 sipulia, 2 porkkanaa, keskikokoinen kesäkurpitsa, 8 kiinteää perunaa, 1 vihreä paprika, 200 g tuoreita herkkusieniä, 8 tomaattia, 3/4 dl seesamiöljyä, 5 dl kookosmaitoa, 1 tl suolaa.

Aloitetaan kasviksista, paloittele kesäkurpitsa, herkkusienet, tomaatit ja paprika. Tämän jälkeen kuori ja paloittele juurekset (sipulit, perunat ja porkkanat) melko suuriksi lohkoiksi. Kuumenna seesamiöljy kattilassa ja lisää siihen mausteet, valkosipulinkynnet ja pilkottu chili. Paista hetki mausteita ja lisää kasvikset öljymausteseokseen. Kääntele kasviksia hetki, jotta mausteet ja öljy levittyvät niihin kauttaaltaan. Tätä terveellistä arkiruokaa voi valmistaa yhdessä perheen kanssa, koska perheen pienimmillekin löytyy valmistusvaiheessa puuhaa.

Ruoka on valmis uuniin

Kasviksia kannattaa käännellä kattilassa kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Lisää kookosmaito kattilaan ja tässä vaiheessa ruoka kannattaa siirtää uuninkestävään pataan, jos kattila ei kestä uunin lämpöä. Hauduta pataa 175 asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Padassa kannattaa pitää kansi päällä tai jos kantta ei ole niin laita padan päälle folio. Näin kaikki maut pysyvät padan sisällä, eivätkä haihdu sieltä pois. Valmiin ruoan päälle voi halutessaan silputa tuoretta korianteria.