Viimeisimmät artikkelit

Ruokaideat
Ovatko terveelliset kasvisruoat hyväksi hampaille
by Sanna/ on 25 Jul 2022

Ovatko terveelliset kasvisruoat hyväksi hampaille

Kasvisruoat ovat terveellisiä, sitä ei voi kiistää, mutta miten ne vaikuttavat hampaiden terveyteen? Aiheesta on tehty tutkimusta ja on huomattu, että kehon voidessa hyvin, rapautuvat hampaat, jos asian voi jyrkästi ilmaista. Miksi näin tapahtuu, että terveelliset kasvisruoat ovatkin äkkiä petollisia eivätkä tuokaan kokonaisvaltaista hyvinvointia? Monet meistä siirtyvät kasvisruokaan juuri siksi, että olosta saisi kenties kevyemmän ja kasviksissa on sopivan paljon vitamiineja sekä kivennäisiä. Katsotaan asiaa hiukan tarkemmin sekä sitä, mitä hampaille voi tehdä.

Ruokaideat
Laihduttajan smoothie
by Sanna/ on 12 Jun 2022

Laihduttajan smoothie

Laihduttajan smoothie voi olla hyvin erilainen riippuen laihduttajan tarpeista, mieltymyksistä, tavoitteesta ja jopa allergioista. Ainesosien kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, vaikka ne terveellisiä olisivatkin – myös terveelliset ainesosat voivat liikaa syötynä lihottaa, eivätkä siten edistä painonpudotusta. Ei kuitenkaan kannata myöskään syödä tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia, liian vähän. Liian vähän syöminen ei ole lainkaan terveellistä ja voi myös vaikeuttaa painonpudotusta, sillä tällöin keho jumiutuu toimimaan säästöliekillä. Laihduttajan smoothie keittiön aineksista Laihduttajan smoothie onnistuu usein jo valmiiksi keittiöstä löytyvistä aineksista, sillä laihdutusta tukevaan smoothieen on olemassa lukuisia toimivia reseptejä.

Ruokaideat
Kasvisten grillaus on helppoa
by Sanna/ on 19 May 2022

Kasvisten grillaus on helppoa

Kesä lähestyy ja grillejä viritellään taas toimintakuntoon. Monesti grillaamisesta tulee mieleen lihaisat makkarat tai pihvit, mutta myös kasviksia voi ja kannattaa grillata. Suurin osa kasviksista hyötyy grillin tuomasta savun aromista ja saatat löytää lempikasviksistasikin uusia puolia. Kasvisten grillaus ei ole vaikeaa, joten jo seuraavalla kauppareissulla kannattaa katsella kasviksia sillä silmällä. Maissi, munakoiso, kesäkurpitsa, paprika, erilaiset chilit, parsa, porkkana, kukkakaali tai vaikka juuriselleri sopivat grilliin. Kasviksissa ja juureksissa on valinnanvaraa ympäri vuoden ja herkullisuus on taattu.

Ruokaideat
Painonpudottajan kasvisruokavalio
by Sanna/ on 22 Dec 2021

Painonpudottajan kasvisruokavalio

Ruokavalion keventäminen onnistuu helposti kasviksilla. Jos aikoo kuitenkin syödä pelkkiä kasviksia, tulee painonpudottajan kasvisruokavalio suunnitella tarkkaan, jotta ravinnosta saa kaiken tarvitsemansa. Painonpudottajan tulee myös muistaa huolehtia riittävästä proteiinien ja hyvien rasvojen saamisesta, jotta keho saa kaikki tarvitsemansa rakennusaineet voidakseen hyvin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä sinun tulee muistaa lisätä ruokavalioosi, jotta se olisi riittävän monipuolinen, mutta tukisi myös painonpudotusta. Millainen on painonpudottajan kasvisruokavalio? Kasvisruokavalioon kuuluu oleellisesti erilaiset vihannekset, juurekset, sienet, marjat, hedelmät, perunat, viljavalmisteet, pavut, herneet, linssit, siemenet ja pähkinät.

Ruokaideat
Kasvispata uunissa valmistuu lähes itsekseen
by Sanna/ on 19 Nov 2021

Kasvispata uunissa valmistuu lähes itsekseen

Jos kaipaa arkiruoanlaittoon helpotusta, niin uuniruoat ovat yksi ratkaisu tähän. Parhaimmillaan ne valmistuvat uunissa lähes itsekseen ja vapauttavat ruoanlaittajan kädet muihin askareisiin. Kasvispata uunissa on helppo arkiruoka, mutta sopii myös juhlavampiin tilanteisiin. Vaihtelua ruokaan saa kätevästi vaihtamalla raaka-aineita ja maustamalla ruoan uudella tavalla. Uunissa valmistettavat pataruoat taipuvat niin kasvissyöjän, vegaanin kuin sekasyöjänkin ruokavalioihin. Myös ruokailijoiden allergiat ja erilaiset mieltymykset tai inhokit on helppo ottaa huomioon. Kasvispata uunissa täynnä Intian makuja Ohjeesta tulee neljä annosta.

Ruokaideat
Pinaattismoothie
by Sanna/ on 22 Sep 2021

Pinaattismoothie

Väritykseltään kirkkaanvihreä pinaattismoothie on paitsi herkullinen, myös nopeasti valmistuva energiapommi. Se soveltuu erinomaisesti sekä aamupalaksi että välipalaksi silloin kun kaipaa terveellistä ja helposti valmistettavaa vaihtoehtoa kiireiseen arkeen. Vaikka pinaatti jakaakin vahvan makunsa vuoksi mielipiteitä, on se smoothien raaka-aineena yllättävän maukas. Moni yllättyykin siitä, kuinka yksinkertaisilla raaka-aineilla on mahdollista saada aikaiseksi suussa sulava herkkujuoma parissa minuutissa. Tällä sivulla kerromme tarkemmin pinaattismoothien lukuisista terveyshyödyistä sekä siitä, miten tämä vitamiinipommi valmistetaan. Pinaattismoothie terveyshyödyt Pinaattismoothie on terveellinen valinta monestakin syystä.

Ruokaideat
Nopeat kasvisruoat kiireiseen arkeen – 3 terveellistä ideaa
by Sanna/ on 08 Jul 2021

Nopeat kasvisruoat kiireiseen arkeen – 3 terveellistä ideaa

Joskus arki tempaisee mukaansa ja terveellisen ruoan valmistus tuntuu haastavalta. Nämä nopeat kasvisruoat ovat kiireisen arjen pelastus. Saat kolme ideaa, joita voit jalostaa oman maun mukaan. Vinkki 1. Lämmin salaatti, joka valmistuu noin 15 minuutissa. Käytä salaatin pohjana pastaa. Annokset valmistelet sillä aikaa kun pasta kiehuu kattilassa. Pilko annokseen salaattia, suosikkivihanneksiasi, aurinkokuivattua tomaattia sekä lisää lopuksi pasta. Voit myös höyrystää vihanneksia salaattiin, jolloin saat lisää syvyyttä makuun. Nopeat kasvisruoat ovat myös edullisia Vinkki 2.

Ruokaideat
Sopivat kasvikset ja kasvisreseptit treenaajalle
by Sanna/ on 26 Mar 2021

Sopivat kasvikset ja kasvisreseptit treenaajalle

Kasvisreseptit ovat hyvin terveellisiä ja siksi loistava vaihtoehto kenelle tahansa. Treenaavien ei silti kannata syödä mitä tahansa kasvisruokaa etenkään treenipäivinä. Treenaajat tarvitsevat esimerkiksi runsaasti proteiinia ja sen määrä vaihtelee paljon eri kasvisten mukaan. Kaikki kasvikset eivät sisällä tarpeeksi proteiinia treenaajien tarpeisiin. Treenaajien on myös huolehdittava muiden kasvisruokavaliota noudattavien tavoin ravintoaineiden riittävästä saannista. Näistä huolehtimalla treenaaja voi hyvin noudattaa kokopäiväistä tai osapäiväistä kasvisruokavaliota. Kasvisreseptit, joissa on paljon proteiinia Helpot kasvisreseptit, joissa on paljon proteiinia, ovat treenaajien suosikkeja.

Ruokaideat
Kasvisruokaa lihansyöjälle helposti
by Sanna/ on 26 Mar 2021

Kasvisruokaa lihansyöjälle helposti

Kasvisruokaa lihansyöjälle voi valmistaa monella eri tavalla. Hyvin tehty kasvisruoka vie kielen mennessään vannoutuneeltakin lihansyöjältä. Kasvispihvejä on helppo valmistaa ja juurekset ovat edullista ja ravintorikasta ruokaa varsinkin sesonkiaikaan. Kasvisruokavalioon kuuluvat myös juustot, joista voi valmistaa todella herkullisia ruokia vaivatta. Erilaiset pastat ovat hyviä ja kaiken lisäksi helppoja valmistaa. Niitä voi ehostaa yrteillä ja muilla kasviksilla, jolloin annoksen ravintoarvotkin paranevat. Kasvisruokaa lihansyöjälle löytyy myös eineksistä Kaupat ja ruoanvalmistajat ovat heränneet kasvisruoan kasvavaan kysyntään.

Kahvitauko
Marjavaahto on herkullinen jälkiruoka
by Sanna/ on 05 Feb 2021

Marjavaahto on herkullinen jälkiruoka

Marjavaahto on koko perheelle sopiva erittäin herkullinen jälkiruoka. Tämä helppo jälkiruoka onnistuu usein jo kotoa löytyvillä ainesosilla, jos kodin jääkaapista tai pakastimesta vain löytyy marjoja. Marjoja saa tietenkin myös kaupasta tai sopivana vuodenaikana itse keräämällä, jolloin ne tulevat erityisen edullisiksi. Marjavaahdon tekemiseen on monia erilaisia tapoja. Voit lukea seuraavaksi muutamasta erilaisesta tavasta valmistaa tätä maukasta jälkiruokaa. Kevyt marjavaahto Kevyt marjavaahto syntyy vain viidestä ainesosasta. Vaahtoon tarvitaan muutama desi marjoja, 2 kananmunanvalkuaista, purkillinen maitorahkaa, 1 teelusikka vaniljasokeria ja sokeria hieman enemmän oman maun mukaan.

Ruokaideat
Terveellistä arkiruokaa kiireisen arjen keskellä
by Sanna/ on 05 Feb 2021

Terveellistä arkiruokaa kiireisen arjen keskellä

Monien arki on kiireistä ja täynnä toimintaa. Silloin ei ehdi tai vain jaksa valmistaa monimutkaisia ruokalajeja, joiden kypsyttämiseen voi kulua jopa tunteja. Monet vegaaniset ja terveelliset ruoat valmistuvat kuitenkin hetkessä ja sopivat hyvin arkeen. Vinkit helppoon arkiruokaan Linsseistä tehtävät ruoat valmistuvat nopeasti ja helposti. Esimerkiksi linssibolognese on vegaaninen vaihtoehto spaghettibologneselle ja maistuu takuulla myös perheen pienimmille. Ateriaan voi lisätä halutessaan perusmausteiden lisäksi myös mietoa punaista chiliä ja ripauksen savupaprikaa. Aterian kanssa voi tarjota vegaanista juustoa.

Kahvitauko
Kasvisruokavaliolla apu hiustenlähtöön?
by Sanna/ on 21 Jan 2021

Kasvisruokavaliolla apu hiustenlähtöön?

Kasvisruokavaliolla on erilaisia hyötyjä monesta eri katsantokannasta riippuen. Kasvisruokaan siirtyminen säästää luonnonvaroja ja hidastaa ilmastonmuutosta. Sen lisäksi monet kasvikset, pavut ja palkokasvit ovat hinnaltaan edullisia lihatuotteisiin verrattuna. Moni saattaa myös kokea painonhallinnan sekä terveyden parantuneen kasvisruokavalioon siirtyessään. Onko kasvisruokavaliosta kuitenkaan apua hiusten terveyttä ajatellessa? Mitkä seikat saattavat aiheuttaa hiustenlähtöä? Hiusten terveyteen on mahdollista vaikuttaa omalla toiminnallaan monin eri tavoin. Hiuslaatuun ja hiustenlähtöön saattavat esimerkiksi vaikuttaa: • Ruokavalio • Elintavat • Stressi ja hormonaaliset muutokset

Kahvitauko
Vegaaninen kreikkalainen salaatti
by Sanna/ on 13 Jan 2021

Vegaaninen kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on suosittu klassikko, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin ruokatarjoilujen kylkeen. Perinteinen kreikkalainen salaatti ei kuitenkaan aina sovi vegaaneille ilman pientä hienosäätöä. Onneksi salaatin vegaaneille sopimattomille ainesosille löytyy helposti vaihtoehtoja. Vegaaniversio klassikkosalaatista Kreikkalaisen salaatin useimmat ainesosat, kuten tomaatti, kurkku, puna- tai keltasipuli, oliivi ja paprika sopivat myös vegaaneille. Näiden lisäksi salaattiin kuuluu kuitenkin myös fetajuustoa. Fetajuustosta on kuitenkin tarjolla vegaanisia vaihtoehtoja niin kaupoissa kuin resepteinäkin. Esimerkiksi marinoidut kaurapalat muistuttavat koostumukseltaan fetaa ja sopivat salaattiin.

Kahvitauko
Kasinopelit tutuksi kahvin lomassa
by Sanna/ on 15 Dec 2020

Kasinopelit tutuksi kahvin lomassa

Monet nauttivat kahvihetkestään mieluiten tekemättä mitään, mutta osa haluaa nauttia kahvinsa rentouttavien aktiviteettien, kuten vaikkapa pelaamisen lomassa. Siihen kasinopelit ovatkin loistava ratkaisu. Kasinoiden pelit ovat hauskoja ja rentouttavia ja niitä voi pelata yhtä hyvin puhelimensa kautta niin kotona kahvia juodessaan kuin kahvilassakin istuessaan. Slotit eli kolikkopelit ovat lähes poikkeuksetta nettikasinoiden suurin peliryhmä ja ne sopivatkin kenelle tahansa – myös aloittelijoille. Kasinopelit toimivat nykyisin vaivattomasti mobiililaitteiden kautta, sillä kasinosivustot on optimoitu toimimaan myös näillä laitteilla.

Ruokaideat
Parhaat vegenakit
by Sanna/ on 23 Nov 2020

Parhaat vegenakit

Kasvisnakkeja valmistetaan monella tyylillä ja niiden koostumukset vaihtelevat sekä jakavat mielipiteitä runsaasti. Usein nämä tuotteet ovat myös vegaanisia ja gluteenittomia. Osassa tuotteista on jopa lihaisan oloinen suutuntuma, joka miellyttää monesti myös lihan ystäviäkin. Kasvista, soijaa vai tofua? Nakkeja löytyy soijasta, kasviksista ja tofusta valmistettuna. Joissain koostumus on melkoisen erilainen, jos on tottunut syömään lihan tuntuista ruokaa ja se yllättää herkemmän syöjän. Avoimin mielin maistelemalla pääsee aivan uusille makumatkoille. Vegenakkien grillaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ne eivät käyttäydy grillissä samoin, kuin totutut lihamakkarat.

Ruokaideat
Kasvisruokaa grillissä – näin onnistut
by Sanna/ on 24 Oct 2020

Kasvisruokaa grillissä – näin onnistut

Grilli mielletään monesti lihansyöjien ruoanlaittotavaksi, mutta yhtä hyvin jokainen voi laittaa kasvisruokaa grillissä. Kasvisten grillaus toimii samaan tapaan kuin lihan grillaaminen. Lähes jokainen vegeresepti sisältää maistuvia kastikkeita tai yrttejä, joilla ruokaan saadaan enemmän makua. Kasvisruokaa haukutaan joskus turhan mauttomaksi, mutta oikeanlaisilla mausteilla mikä tahansa ruoka muuttuu erittäin maistuvaksi. Kokeile siis sinäkin grillata kasviksia, jos et ole vielä tehnyt sitä! Kasvisruokaa grillissä laittamalla saat uutta potkua esimerkiksi kukkakaaliin erilaisten kastikkeiden kautta. Kaali leikataan pieniksi lohkoiksi ja niitä grillataan vain vähän.