Kasvisruokaa grillissä – näin onnistut

post thumb
Ruokaideat
kirjoittanut Sanna/ 24 Oct 2020

Kasvisruokaa grillissä – näin onnistut

Grilli mielletään monesti lihansyöjien ruoanlaittotavaksi, mutta yhtä hyvin jokainen voi laittaa kasvisruokaa grillissä. Kasvisten grillaus toimii samaan tapaan kuin lihan grillaaminen. Lähes jokainen vegeresepti sisältää maistuvia kastikkeita tai yrttejä, joilla ruokaan saadaan enemmän makua. Kasvisruokaa haukutaan joskus turhan mauttomaksi, mutta oikeanlaisilla mausteilla mikä tahansa ruoka muuttuu erittäin maistuvaksi. Kokeile siis sinäkin grillata kasviksia, jos et ole vielä tehnyt sitä!

Kasvisruokaa grillissä laittamalla saat uutta potkua esimerkiksi kukkakaaliin erilaisten kastikkeiden kautta. Kaali leikataan pieniksi lohkoiksi ja niitä grillataan vain vähän. Näin ne jäävät mukavan rapeiksi. Jogurtti-vuohenjuustokastike antaa lopullisen tujauksen kaalille kuin kaalille.

Perinteiset grilliherkut kasvisversiona

Perinteisiin grilliherkkuihin kuuluvat erilaiset hampurilaiset. Nyt hampurilaisten väliin laitetaan lihan sijaan joko halloumijuustoa tai kasvispihvi. Myös hampurilainen voi siis olla kasvisruokaa ja oikein maistuvaa sellaista. Kasvispihvin voi aivan hyvin tehdä itse vaikkapa edelliseltä ruoalta yli jääneistä perunoista ja porkkanoista.

Jos päivällismenussa on kasvisruokaa grillissä, voi se olla myös hot dogeja. Hot dogin väliin ei tarvitse välttämättä laittaa lihasta tehtyä nakkia. Nyt hot dogin väliin sujahtaa kasvisnakki ja sen lisäksi mausteita, kuten ketsuppia ja sinappia. Sen lisäksi hot dog saa uutta makua sipulista.

Maistuvia kasvisherkkuja

Grillissä voi siis tehdä paljon erilaisia kasvisherkkuja. Ainoastaan mielikuvitus on rajana ja kaiken, mitä voi tehdä lihaversiona, voi tehdä myös kasvisversiona. Tässä on muutamia kasvisherkkuja:

• Grillatut fenkolit
• Parmesaanilla maustetut maissintähkät
• Vokatut grillikasvikset

Grillaa perunoita

Perunoita ei tarvitse aina keittää, vaan ne voi laittaa myös grilliin. Moni vegeresepti pitää sisällään perunoita, jotka nousevat grillijuhlien päätähdeksi. Perunat voi laittaa grilliin täysin raakoina. Ne kypsyvät todella hitaasti, joten perunat kannattaa laittaa grilliin ensimmäisenä. Ne voi kääriä folioon tai laittaa grilliritilän päälle.

Jos ruoan kanssa on kiire, voi perunat esikypsentää silloin kattilassa keittämällä. Toisaalta moni vegeresepti hyödyntää myös aikaisemmalta aterialta jääneitä perunoita. Ne on helppoa lämmittää grillissä. Perunat saavat myös erinomaista makua grillistä. Lisäksi niiden pintaan voi lisätä haluamiaan mausteita. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, sillä perunat maistuvat ihan vain sellaisenaan.