Kasvisruokaa lihansyöjälle voi valmistaa monella eri tavalla. Hyvin tehty kasvisruoka vie kielen mennessään vannoutuneeltakin lihansyöjältä. Kasvispihvejä on helppo valmistaa ja juurekset ovat edullista ja ravintorikasta ruokaa varsinkin sesonkiaikaan. Kasvisruokavalioon kuuluvat myös juustot, joista voi valmistaa todella herkullisia ruokia vaivatta. Erilaiset pastat ovat hyviä ja kaiken lisäksi helppoja valmistaa. Niitä voi ehostaa yrteillä ja muilla kasviksilla, jolloin annoksen ravintoarvotkin paranevat.
Kasvisruokaa lihansyöjälle löytyy myös eineksistä
Kaupat ja ruoanvalmistajat ovat heränneet kasvisruoan kasvavaan kysyntään. Nykyään kaupoista on löydettävistä valmiiksi tehtyjä kasvispihvejä ja -pyöryköitä, joita voi käyttää lihankorvikkeena. Niiden valmistaminen on helppoa, sillä pelkkä lämmittäminen riittää. Kasvispihvien raaka-aineina käytetään yleensä juureksia tai soijaa, mutta myös härkäpapu on yleinen. Erilaiset soijatuotteet ovat mainio lisä kasvisruokaan, sillä se sisältää suuria määriä proteiineja.
Lisäämällä kasvisruokaa ruokavalioon saa huomattavia terveydellisiä etuja, sillä ne sisältävät yleensä vähemmän rasvaa ja suolaa kuin vastaavat lihatuotteet. Kasvikset sisältävät paljon kuituja, jotka tekevät hyvää esimerkiksi ruoansulatukselle. Jos on tottunut syömään paljon lihaa, kasvisruoka vaatii hieman totuttelua. Kasvisruokien tekemistä voi joutua hieman harjoittelemaan, vaikkakin kasvispihvit ja muut vastaavat toimivat hyvin ihan sellaisenaan.
Kasvisruoasta on monenlaista hyötyä
Kasvisruoka on parhaimmillaan todella ravitsevaa sekä edullista, joten sitä kannattaa ehdottomasti lisätä omaan ruokavalioon. On kuitenkin hyvä huomata, ettei kaikki kasvisruoka ole välttämättä terveellistä. Tämä pätee varsinkin silloin, kun ostaa valmisruokaa. Siksi on hyvä aina tarkistaa myös kasvisruoan ravintoarvot. Esimerkiksi uppopaistetut ruoat tai ranskanperunat eivät ole kovinkaan terveellisiä, vaikka kasvisruokaa ovatkin.