Nopeat kasvisruoat kiireiseen arkeen – 3 terveellistä ideaa

post thumb
Ruokaideat
kirjoittanut Sanna/ 08 Jul 2021

Nopeat kasvisruoat kiireiseen arkeen – 3 terveellistä ideaa

Joskus arki tempaisee mukaansa ja terveellisen ruoan valmistus tuntuu haastavalta. Nämä nopeat kasvisruoat ovat kiireisen arjen pelastus. Saat kolme ideaa, joita voit jalostaa oman maun mukaan. Vinkki 1. Lämmin salaatti, joka valmistuu noin 15 minuutissa. Käytä salaatin pohjana pastaa. Annokset valmistelet sillä aikaa kun pasta kiehuu kattilassa. Pilko annokseen salaattia, suosikkivihanneksiasi, aurinkokuivattua tomaattia sekä lisää lopuksi pasta. Voit myös höyrystää vihanneksia salaattiin, jolloin saat lisää syvyyttä makuun.

Nopeat kasvisruoat ovat myös edullisia

Vinkki 2. Kasvissosekeitto, johon käytät kaappiin jääneet ylijäämäkasvikset sekä suosikkijuureksiasi. Pohjana voi käyttää esimerkiksi perunaa tai bataattia, jotka kuoritaan ja paloitellaan kattilaan. Keitä ne maustetussa runsaassa vedessä kypsiksi. Samassa padassa voi keittää myös muut kasvikset. Säästä keitinvesi, älä kaada sitä viemäriin. Kypsät kasvikset muussataan joko sauvasekoittimella tai survimella. Kaada keitinvettä joukkoon ja lisää ruokakerma. Makua saat lisää mausteilla ja yrteillä.

Vinkki 3. Vegaanimakaronilaatikko, joka valmistuu kuin itsestään. Tämä on kasvisruokaa parhaimmillaan. Laita voideltuun vuokaan 400 grammaa raakoja makaroneja, soijarouhetta tai muuta kasvisproteiinia, noin 8 desilitraa vettä sekä 1 purkki kasvipohjaista ruokakermaa. Mausta makaronilaatikko soijalla ja suosikkimausteillasi. Annan ruoan paistua 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Paistoajan voit käyttää hyödyksi, eikä sinun tarvitse seisoskella keittiössä.

Vinkkien ruokia voi varioida loputtomasti

Nämä kolme arkea helpottavaa ja nopeaa kasvisruokaa ovat ideoita, joita voi mausteita ja raaka-aineita vaihtelemalla varioida loputtomasti. Ideat varmasti helpottavat arkeasi, mutta ne myös herättävät luovuutesi. Käyttämällä teidän talouden suosikkiraaka-aineita, saat ruoat maistumaan myös nirsoimmille syöjille. Kasvisruoka voi olla nopeuden lisäksi myös maukasta.