Pinaattismoothie

post thumb
Ruokaideat
kirjoittanut Sanna/ 22 Sep 2021

Pinaattismoothie

Väritykseltään kirkkaanvihreä pinaattismoothie on paitsi herkullinen, myös nopeasti valmistuva energiapommi. Se soveltuu erinomaisesti sekä aamupalaksi että välipalaksi silloin kun kaipaa terveellistä ja helposti valmistettavaa vaihtoehtoa kiireiseen arkeen. Vaikka pinaatti jakaakin vahvan makunsa vuoksi mielipiteitä, on se smoothien raaka-aineena yllättävän maukas. Moni yllättyykin siitä, kuinka yksinkertaisilla raaka-aineilla on mahdollista saada aikaiseksi suussa sulava herkkujuoma parissa minuutissa. Tällä sivulla kerromme tarkemmin pinaattismoothien lukuisista terveyshyödyistä sekä siitä, miten tämä vitamiinipommi valmistetaan.

Pinaattismoothie terveyshyödyt

Pinaattismoothie on terveellinen valinta monestakin syystä. Ensinnäkin pinaatti on äärimmäisen ravintorikas ainesosa, joka sisältää muun muassa kuitua, folaattia, kalsiumia sekä A-, C- ja K-vitamiineja. Lisäksi siitä löytyy rutkasti antioksidantteja, jotka vahvistavat elimistön vastustuskykyä ja monen tutkimuksen mukaan ehkäisevät myös syöpää. Pinaattia kannattaa sujauttaa smoothieen siksikin, että sen sisältämien luteiinin ja zeaksantiinin tiedetään edistävän silmien terveyttä ja suojaavan silmiä haitalliselta UV-valolta.

Vihreitä kasviksia tai yrttejä sisältävät smoothiet ovat yksi terveellisimmistä vaihtoehdoista ja siksi kasvisruokaa parhaimmillaan. Niiden sokeripitoisuus on usein alhaisempi ja ne sisältävät runsaasti kuitua ja elimistölle hyödyllisiä ravintoaineita. Mikäli ruokavaliossaan kiinnittää huomiota kaloreihin, on pinaattismoothie yksi vähäkalorisimmista vaihtoehdoista nopeaksi välipalaksi. Maultaan vihersmoothiet ovat kuitenkin yllättävän makeita ja siksi tavattoman maukkaita. Ei olekaan mikään ihme, että ne ovat monen kuntoilijan ja laihduttajan valinta.

Näin valmistuu pinaattismoothie

Pinaattismoothie voidaan valmistaa monellakin eri tapaa riippuen siitä, kuinka makeaa tai kirpeää sen haluaa olevan. Myös koostumukseen on mahdollista vaikuttaa vaihtelemalla raaka-aineiden mittasuhteita. Yleisimmin pinaatti sekoitetaan smoothiessa jogurttiin, maitoon, kookosveteen, kaura- tai mantelimaitoon tai esimerkiksi tuoremehuun. Joukkoon kannattaa yleensä lisätä muitakin raaka-aineita, kuten hedelmiä, vihanneksia tai yrttejä, jotka tuovat juomaan erilaisia vivahteita. Esimerkiksi avokado tekee smoothiesta samettisen, kun taas ananas tai banaani tuovat juomaan mukavasti lisämakeutta.