Tutustu jälleen yhteen jälkiruoasta inspiroituun kaakaoon Whittard of Chelsealta! Kermaisen banaanin ja sulan toffeen maukas yhdistelmä miellyttää aina. Lisää seokseen valkosuklaata, niin saat siitä vieläkin paremman! Saat kermaisen ja tasaisen kupillisen sekoittamalla jauheen mieluiten kuumaan maitoon (tai valitsemaasi kasvimaitoon) kuin veteen.Kuuluisan banoffee-piirakan kehitti vuonna 1971 Jevingtonissa, East Sussexissa sijaitsevan Hungry Monk -ravintolan omistaja ja kokki. Kokeiltuaan erilaisia lisäyksiä kerrokseen pehmeätä toffeeta, mukaan lukien omenat ja mandariiniappelsiinit, he yhdistivät lopulta toffeen banaaniin - ja he onnistuivat! Ruokalaji osoittautui niin suosituksi, että resepti otettiin nopeasti käyttöön useissa muissa ravintoloissa ympäri maailmaa ja siitä tuli Margaret Thatcherin suosikkiruoka. Sana “banoffee” on otettu jopa englannin kieleen ja sitä käytetään nyt kuvaamaan mitä tahansa ruokaa tai tuotetta, joka maistuu tai tuoksuu sekä banaanilta että toffeelta. Nyt voit nauttia banoffeesta juomana - kaikki kuuluisan Whittard of Chelsean ansiosta!Annosten määrä (käytä 3 runsasta teelusikallista/20 g mukiin kaakaota tai 2 ruokalusikallista/28 g mukiin herkullista pirtelöä): 350 g = 17 kuppia kaakaota/12 pirtelöäAinesosat: sokeri, kaakaovoi (15%), rasvaton maitojauhe, herajauhe (maito), dekstroosi, aromi, suola, emulgointiaine: E450 (difosfaatit).Sopii kasvissyöjille.Varastointi: säilytä viileässä, kuivassa paikassa.